Σημαντικά Νέα

Ο Εθνικός Χειριστής του Δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» της Πορτογαλία οργανώνει Ερευνητική Εκπαιδευτική Αποστολή στην περιοχή Serra da Estrela με θέμα τη Βιοποικιλότητα και τις Κλιματικές Αλλαγές. Στην αποστολή θα συμμετέχουν συνολικά 20 μαθητές/-τριες, 10 από την Πορτογαλία και 10 από τις υπόλοιπες χώρες του δικτύου.



Στο παρελθόν έχουν οργανωθεί εκπαιδευτικές αποστολές σε διάφορες περιοχές όπως στη Σενεγάλη, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Βρυξέλλες, τη Δανία κ.λπ. στις οποίες συμμετείχαν με επιτυχία μαθητές/-τριες από τα ελληνικά σχολεία του δικτύου των Νέων Δημοσιογράφων.

Οι Ερευνητικές Εκπαιδευτικές Αποστολές δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να γνωρίσουν Νέους Δημοσιογράφους από τις υπόλοιπες χώρες του δικτύου και να ερευνήσουν όλοι μαζί ένα ενδιαφέρον περιβαλλοντικό θέμα.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Serra da Estrela της Πορτογαλίας, από τις 29 Μαρτίου (άφιξη στη Λισσαβόνα) μέχρι τις 4 Απριλίου (αναχώρηση από Λισσαβόνα). Θα περιλαμβάνει έρευνα πεδίου, συνεντεύξεις, εργαστήρια, συγγραφή άρθρων και συνέντευξη τύπου.

Από την Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα για τη συμμετοχή ενός/-μιας μαθητή/-τριας.

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης καθώς και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Αποστολής καλύπτονται από τους διοργανωτές ενώ τα έξοδα μετακίνησης και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα - Λισσαβόνα - Αθήνα θα πρέπει να καλυφθούν από το συμμετέχοντα.

Παρακαλούμε, εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές/-τριες για συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Αποστολή, να μας αποστείλετε αίτηση συμμετοχής με τα πλήρη στοιχεία τους (όνομα, ηλικία, τάξη, τηλέφωνο σχολείου, τηλέφωνο οικίας, κ.λπ.) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009, στο email: education@eepf.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές για να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτηση συμμετοχής ένα άρθρο 700 λέξεων για θέμα σχετικό με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο σχολείο τους καθώς και να εξηγήσουν μέσα σε 200 λέξεις τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Αποστολή.

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ