Ομιλία με θέμα: «Το εγχείρημα της Σκύρου: Η καινοτόμος συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου»

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, Απρίλιος 20, 2018 - 09:30

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της
στην ομιλία της Κωνσταντίνας Σκαναβή & του Κυριάκου Αντωνόπουλου
με τίτλο:

«Το εγχείρημα της Σκύρου:
Η καινοτόμος συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου
με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου»

τη Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Νίκης 20, Σύνταγμα).

Τα τελευταία χρόνια, το λιμάνι της Σκύρου αποτελεί πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης και λειτουργίας. Η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια καινοτόμο δράση στη προώθηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, με δράσεις που υλοποιούνται στο λιμάνι της Λιναριάς κατά τους θερινούς μήνες. Με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και την υιοθέτηση καινοτόμων επικοινωνιακών στρατηγικών, και με στόχο την εκπαίδευση και τη δημιουργία ενεργών πολιτών, έχει εδραιωθεί ένα μόνιμο σκηνικό «ενός κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης". Ο λιμένας  της Λιναριάς έχει γίνει ένα διαδραστικό  Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες. 

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή είναι Καθηγήτρια Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας. 

Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος είναι Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Σκύρου. 

 

 

Ελληνικά