Green Key
Full 1
Full 1
Full 1 - copy
Full 1 - copy
previous arrow
next arrow

Διεθνής ιστοχώρος του προγράμματος:
www.greenkey.global/

Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE): 
http://www.fee.global/

Green Key

Το Green Key είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς Eco-label που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Το Green Key είναι το σήμα που δίνεται ως επιβράβευση σε τουριστικές επιχειρήσεις με περιβαλλοντική ταυτότητα. Πρόκειται για μία διεθνή πιστοποίηση που επιβεβαιώνει έγκυρα ότι ο χώρος φιλοξενίας που την έχει λάβει πληροί όλες τις διεθνείς προϋποθέσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης που έχει ορίσει το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education).

Η τουριστική επιχείρηση με το Green Key συμμετέχει έμπρακτα στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης στη βιομηχανία του τουρισμού προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα, επιβραδύνοντας τη σπατάλη των φυσικών πόρων και βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές συνθήκες σε τοπικό επίπεδο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα που αναμένονται από αυτές τις εγκαταστάσεις διατηρούνται μέσω αυστηρών τεκμηριώσεων και συχνών ελέγχων.

Η Ελλάδα στην 3η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες!

Το 2023, 601 επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με το Green Key!

Περιγραφή

Η επιβράβευση με το σήμα Green Key προϋποθέτει την τήρηση αριθμού οικολογικών απαιτήσεων, των κριτηρίων δηλαδή του προγράμματος.

Το Green Key μπορεί να αποδοθεί σε διαφορετικά είδη τουριστικών επιχειρήσεων:

  • Ξενοδοχεία & Ξενώνες
  • Μικρά καταλύματα
  • Εστιατόρια
  • Χώρους Κατασκήνωσης (camping) & πάρκα διακοπών
  • Συνεδριακά Κέντρα
  • Εθνικά & Ζωολοικά πάρκα
  • Χώροι με ψυχαγωγικές δραστηριότητες


Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανα τον κόσμο.

Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι ως FEE ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Σχετικά Νέα

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ