Εκδήλωση Βράβευσης & Έκθεση μεταλλικών αντικειμένων

Όταν κάποιοι από άγνοια ή αδιαφορία δεν κάνουν ακόμα έστω και απλή ανακύκλωση, στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βραβεύουμε μαθητές που γράφουν ιστορίες ανακύκλωσης του μετάλλου και δημιουργούν κατασκευές από παλιά μέταλλα.

Στις 13 Οκτωβρίου 2018, είχαμε την Εκδήλωση Βράβευσης μαθητών/τριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή» και την Έκθεση κατασκευών από παλιά μεταλλικά αντικείμενα, που δημιούργησαν μαθητές/τριες με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Ο Διαγωνισμός, η Εκδήλωση Βράβευσης και η Έκθεση διοργανώθηκαν μέσα από το Πρόγραμμα – Δίκτυο Π.Ε. «Φύση χωρίς Σκουπίδια» και την δράση «Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν» της ΕΕΠΦ, που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και συντονίζονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας.

Η Εκδήλωση έγινε στο Ωδείο Αθηνών. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και συνοδοί γονείς, από την Κρήτη, τη Χίο, τη Ρόδο, την Αττική, κ.ά. περιοχές, γέμισαν την αίθουσα. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 169 σχολεία, με 279 ιστορίες. Από αυτές βραβεύσαμε 57. Ήταν όλες υπέροχες. Και οι κατασκευές των μαθητών επίσης. Την Εκδήλωση Βράβευσης έντυσαν μουσικά μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου.

Την Εκδήλωση Βράβευσης και την Έκθεση οργάνωσαν και συντόνισαν η Μ. Ρουσσομουστακάκη, Αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) του Δικτύου, μαζί με την Α. Τσίγκου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) του Δικτύου και την Χ. Παπαζήση μέλος της Σ.Ε. του Δικτύου.

Πήραμε και δώσαμε πολλά συγχαρητήρια. Όταν συνεργάζεσαι με τέτοιους εκπαιδευτικούς, υπέροχους, δραστήριους, πρωτοπόρους δασκάλους, αισθάνεσαι όμορφα και προχωράς πιο πέρα. Δεν υπάρχει κούραση. Υπάρχει μόνο ικανοποίηση, γαλήνη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο……

Βραβευμένες ιστορίες

Φωτογραφίες εκδήλωσης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης