Σημαντικά Νέα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» (εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ με απόφαση με αρ. πρωτ. Φ7/ΕΠ/60884/88845/Δ7, 21-7-21), προκύρηξε, τη σχολική χρονιά 2021-2022,  πανελλήνιο διαγωνισμό «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δάσος».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ενός καινοτόμου και εφαρμοσμένου εκπαιδευτικού υλικού αποτελούμενο από παιχνίδια που προωθούν τη βιωματική εκπαίδευση, την εκπαίδευση στο ύπαιθρο, τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και την εναρμόνιση με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και αλλαγή στάσεων και αξιών σε ζητήματα που σχετίζονται με την αειφορία και το δάσος.

20 σχολικές μονάδες από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 14 επιτραπέζια, 10 επιδαπέδια, 3 κινητικά και 6 ψηφιακά περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για το δάσος. Οι νικητές επιλέχτηκαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, η οποία έκρινε τα παιχνίδια των σχολείων με βάση τις προδιαγραφές που είχαν οριστεί στην επιστολή προκήρυξης του διαγωνισμού.

Υποστηρικτής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ήταν η Εταιρεία MYTILINEOS.

Δείτε εδώ τον κατάλογο των σχολείων που βραβεύτηκαν και τον κατάλογο των σχολείων που πήραν έπαινο συμμετοχής

Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία για τις δουλειές τους!

Pin It

Θέλεις να συμμετέχεις στην προσπάθεια μας;

logo

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των "Cookies" για να διευκολύνουμε την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.
ΑΠΟΔΟΧΗ