ΕΕΠΦ

Ελληνικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε…

Κύθηρα Αναγέννηση ΕΕΠΦ Μερκάτο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τα προγράμματά της και ο ρόλος των εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας σαν ενεργοί πολίτες για την Αναγέννηση των Κυθήρων. Παρουσίαση και Ανταλλαγή Απόψεων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 18:30-20:30 στο Μερκάτο στη Χώρα.

Παρουσιάζουν: 
Αλέξια Νικηφοράκη, Γεν. Γραμματέας
Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Αντιπρόεδρος
Μίλτος Γκλέτσος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Φύσης

Σας περιμένουμε όλους σε μια ιδιαίτερα δημιουργική εκδήλωση και συζήτηση!


Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου - Convergences Greece Forum - “Συγκλίσεις" 

Convergences Greece Forum

Το Convergences Greece Forum - “Συγκλίσεις" 
 
σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:30 μ.μ. στο Impact Hub με ομιλητές τους: 
Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, συνιδρύτρια του World Human Forum
&
Ανδρέα Παπανδρέου, συμπρόεδρο του Sustainable Development Solutions Network Greece

κατηγορία: 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΠΦ, που δήλωσαν συμμετοχή στην πεζοπορική εκδρομή στον Υμηττό το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, με αρχηγό τον κ. Ντον Μάθιους, ότι αυτή ακυρώνεται λόγω πρόγνωσης κακών καιρικών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια τους. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για αυτή την εκδρομή.

κατηγορία: 

Δελτίο Τύπου: Δενδροφυτεύοντας τα Κύθηρα όλοι μαζί

ΕΕΠΦ Κύθηρα εθελοντική δενδροφύτευση Πιτσινιάνικα

12 Φεβρουαρίου 2019

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη μεγάλη επιτυχία της προχθεσινής εθελοντικής σημειακής αναδάσωσης που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο των Πιτσινιάνικων με την συμμετοχή 40 και πλέον ατόμων. 

Έφυγε η Νίκη Γουλανδρή

Από χτες η ελληνική φύση είναι φτωχότερη. Της λείπει η Νίκη Γουλανδρή. Η γυναίκα που σε όλη της τη ζωή, μαζί με τον σύντροφό της, τον αείμνηστο Άγγελο Γουλανδρή, την ανέδειξαν και αγωνίστηκαν, όσο ίσως κανένας άλλος στην Ελλάδα, για να πετύχουν αυτό που πάντα επαναλάμβανε η Νίκη Γουλανδρή: «την ισορροπία στη σχέση μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης». Η Νίκη Γουλανδρή, εκτός από μεγάλη ευεργέτιδα της ελληνικής φύσης, ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη βοτανική ζωγράφος ενώ είχε και πολυσχιδή κοινωνική δράση.

Διεθνές Συνέδριο του LIFE Natura Themis για το Περιβαλλοντικό Έγκλημα

ΕΕΠΦ περιβαλλοντικό έγκλημα Natura Themis LIFE

Το διεθνές συνέδριο «Διεθνείς Προοπτικές στην Πρόληψη του Περιβαλλοντικού Εγκλήματος» (International Perspectives on Preventing WildLife Crime) πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των πλέον καταξιωμένων νομικών περιβάλλοντος της Ευρώπης και επιστημόνων που ασχολούνται με την πολιτική και νομική προστασία της άγριας ζωής, στις 23-25/11/2018 στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens στην Αθήνα.

Κοινό Δ.Τ.: Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος αποκτά θεσμικό πλαίσιο προστασίας

ΕΕΠΦ Κυπαρισσιακός Κόλπος προστασία

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, MEDASSET, MOm και WWF Ελλάς για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου (περιοχές Natura 2000 - GR 2550005, GR 2330005 και GR 2330008).

Δελτίο Τύπου-Επανεκλογή του Προέδρου της ΕΕΠΦ στο Διοικητικό Συμβούλιο του FEE

Ο κ. Νίκος Πέτρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), επανεκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Σεπτεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Η ενεργός παρουσία του Προέδρου της ΕΕΠΦ σε έναν οργανισμό με διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την αειφορική διαχείριση, ενδυναμώνει την παρουσία και το κύρος της χώρας μας στον τομέα αυτό.

κατηγορία: 

Κοινή Ανακοίνωση: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: άσκηση επικοινωνίας ή νέο ξεκίνημα;

Με επιφυλακτικότητα υποδέχονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ANIMA, Αρκτούρος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, MEDASSET, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace και WWF Ελλάς την τροπολογία με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις» της Αττικής, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - ΕΕΠΦ