Για πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο, επικοινωνήστε με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο τηλέφωνο 210 3224944 (εσωτ. 104 & 113) 9.00πμ- 15.00μμ,  και στο e-mail education@eepf.gr .

Πράσινες Γωνιές

περίληψη

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το 1999 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι μαθητές υιοθετούν πράσινες γωνιές της περιοχής τους και ευαισθηρτοποιούνται μαθαίνοντας για την πανίδα και χλωρίδα του αστικού περιβάλλοντος.


 

χορηγός

Περιγραφή

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους (από 6-16 ετών) καθώς επίσης και σε φορείς και πολίτες που επιθυμούν να προστατεύοσουν τα μικρά καταφύγια ζωής στη γειτονιά τους. Είναι εγκαικριμένο από το Υποργείο Παιδείας, 'Ερευνας & Θρησκευμάτων (Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ.πρωτ. 7811/Δ2/17-01-2017). Προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις θεματικές ενότητες του Δικτύου. Για συμμετοχή στο Δίκτυο τα ενδιαφερόμενα σχολεία επικοινωνούν με τη Γραμματεία της ΕΕΠΦ.

Σκοπός είναι η ανάδειξη των «πράσινων γωνιών» μέσα από την παρατήρηση των φυτών, των ζώων και των πετρωμάτων και την ανακάλυψη των αλληλεπιδράσεων τους και του ρόλου τους στα οικοσυστήματα. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού επιστημονικού υλικού, καθώς και με μια σειρά από προτεινόμενες δραστηριότητες, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες που υλοποιούν το Πρόγραμμα υιοθετούν, εξερευνούν και προστατεύουν την «πράσινη γωνιά» τους. Παράλληλα, επιδιώκουν συνεργασία με την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου τους και άλλους σχετικούς φορείς, π.χ. τη Δασική Υπηρεσία. Οι Περιβαλλοντικές Ομάδες παρουσιάζουν κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της δράσης τους. Οι καλύτερες βραβεύονται και παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετείχαν 47 σχολεία στο Δίκτυο.

Συντονιστές
Ε.Ε.Π.Φ., Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας

Σχετικά Νέα

10/12/18

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση Βράβευσης στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

Στην εκδήλωση έγινε η βράβευση των σχολικών μονάδων, μαθητών και εκπαιδευτικών του Δικτύου που υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία δράσεις στο πλαίσιο του Δικτύου Π.Ε. «Οι...

30/04/18

Στις «Πράσινες Αξίες στις Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» ήταν αφιερωμένο το Σεμινάριο που έγινε στις 29 Μαρτίου 2018, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Κατερίνας Ασημακοπούλου (1ο Γυμνάσιο...

08/01/16

Στο φιλόξενο χώρο του Κέντρο Επισκεπτών και Πολιτισμού του Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος  το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο  για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: Συλλέγω εμπειρίες. Γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και με το Εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου...

Σελίδες

Σχετικές Galleries