Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Στελέχη και οι Άνθρωποι της ΕΕΠΦ το 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΦ για το 2017, έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Νίκος Πέτρου

Πρόεδρος : Νίκος Πέτρου

Οδοντίατρος Προσθετολόγος. Συγγραφέας, ζωγράφος και φωτογράφος φύσης. Μέλος της Εταιρίας από το 2003 και στο ΔΣ από το 2006. Αντιπρόεδρος του ΔΣ από το 2007 και Πρόεδρος της Εταιρίας από το 2009. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE από το 2016 και υπεύθυνος του διεθνούς προγράμματος Learning About Forests. Μέλος της Επιτροπής Φύσης και συντονιστής του Έργου LIFE-For Open Forests και του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

 

Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

Αντιπρόεδρος: Σταμάτης Σκαμπαρδώνης

Εκπαιδευτικός. Είναι μέλος της Εταιρείας από το 1994 και έχει διατελέσει επί 6 χρόνια μέλος του Δ.Σ
Έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της. Ήταν υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Σπουδών  Α/θμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 1995-97 καθώς και στην Ανατολική Αττική από το 1993-95. Είναι από το 1995 μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Οικολογικά Σχολεία...

Αλέξια Νικηφοράκη

Γεν. Γραμματέας:  Αλέξια Νικηφοράκη

Κοινωνιολόγος, Περιβαλλοντική Επιστήμων. Μέλος της Εταιρίας από το 2005 και του ΔΣ από το 2006, Γενική Γραμματέας από το 2018. Συντονίστρια του προγράμματος «Το ταξίδι για την αναγέννηση των Κύθήρων ξεκίνησε…».

Αν. Γεν. Γραμματέας:  Σοφία Καινούργιου

Δασκάλα. Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αθήνας για την οκταετία 2003-2011. Συμμετέχει στις συντονιστικές επιτροπές  του διεθνούς δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» καθώς και στο εθνικό δίκτυο «Οι Πράσινες γωνιές της γειτονιάς  μου» της Εταιρίας. Mέλος της Εταιρίας από το 1996 και πρόσφατα στο Δ.Σ .

Σπύρος Μησιακούλης

Ταμίας: Σπύρος Μησιακούλης

Ο Σπύρος Μησιακούλης του Ευγενίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε οικονομικά (οικονομετρία) στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Εκτός του βασικού πτυχίου, κατέχει μάστερ και διδακτορικό. Η επαγγελματική του εμπειρία (από το 1979 και συνεχίζεται) είναι πολύπλευρη ως προς τους τομείς απόκτησής της. Συνοπτικά έχει εργασθεί με επιτυχία στους κλάδους των πανεπιστημίων, αερομεταφορών, τροφίμων, τραπεζών-επενδύσεων, και φαρμάκων. Είναι μέλος της ΕΕΠΦ από το 2004 και, από το 2009...

Donald Mathiews

Έφορος Εκδηλώσεων: Ντόναλντ Μάθιους

Φιλόλογος. Γεννήθηκε στον Καναδά αλλά για πολλά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας και Έλληνας πολίτης. Συνταξιούχος καθηγητής τώρα, δίδασκε στο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών τα μαθήματα της αγγλικής φιλολογίας και της Οικολογίας. Είναι 30 χρόνια μέλος της Εταιρίας και στο ΔΣ από το 1991. Είναι Έφορος Εκδηλώσεων και τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ. Σημαντική η συμβολή του στην εξασφάλιση υποστήριξης των οικονομικών της Εταιρίας στα τελευταία, δύσκολα χρόνια.

Μέλος:  Χρήστος Κατσαρός

Καθηγητής Ανάπτυξης Φυτών - Φυκολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κάτοχος πτυχίου Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας και Διδακτορικού Διπλώματος στον κλάδο της Βιολογίας. Τα ερευνητικά του  ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Φυκολογία, με έμφαση στην Ανάπτυξη και Μορφογένεση Μακροφυκών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, για πολλά χρόνια Πρόεδρος και τώρα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Φ.Ε., www.phycology.gr).

Smaragda Adamantiadou

Μέλος: Σμαράγδα Αδαμαντιάδου

Βιολόγος. Μέλος της Εταιρίας από το 1986. Τακτικό μέλος του ΔΣ της Εταιρίας από το 2013. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Συνδράμει, μεταξύ άλλων, και στην οργάνωση των εκθέσεων της Εταιρίας.

Μέλος: Άγγελος Σωτηρόπουλος

Δρ. Φυσικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Φυσική Περιβάλλοντος» και «Διδακτορικό Δίπλωμα» στις «Χημικές Επιστήμες». Έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση 5 Διεθνών συνεδρίων με θέματολογία την αειφορική διαχείριση αποβλήτων και τον τουρισμό ενώ έχει άνω των 40 δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά Διεθνή περιοδικά, και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση 5 έργων LIFE την τελευταία 7ετία είτε ως μέλος της ομάδας εργασίας είτε ως συντονιστής των έργων ενώ ειδικεύεται...

Μέλος: Αντιόπη Φραντζή

Η Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε νομικά και παιδαγωγικά. Σήμερα εργάζεται ως Διευθύντρια του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Ασχολείται συστηματικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (διετέλεσε Υπεύθυνη ΠΕ: 1991 - 1994 στη Νομαρχία Πειραιά και 1994-1997 στη Α' Διεύθυνση Αθηνών), τα ζητήματα φύλου στην εκπαίδευση (Μed) και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Από το 1995 είναι μέλος της παιδαγωγικής ομάδας των Οικολογικών Σχολείων.

δσ σδφ

Επίτιμος Πρόεδρος: Γιώργος Σφήκας

Ο Γιώργιος Σφήκας είναι Συγγραφέας - Μελετητής της ελληνικής φύσης. Στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι μέλος από το τη δεκαετία του 1970. Διετέλεσε πρώτα Γενικός Γραμματέας, στη συνέχεια Πρόεδρος, ενώ εδώ και χρόνια είναι Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΕΠΦ. Από το 1970 άρχισε να στρέφεται προς την οικολογία, να γράφει για την ελληνική φύση και να ζωγραφίζει τα φυτά, τα ζώα, τους βιοτόπους και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Παράλληλα με όλα αυτά, ο συγγραφέας εξελίχθηκε...

Τα έμμισθα στελέχη της ΕΕΠΦ ασχολούνται με όλες τις διαδικασίες και δράσεις της, με ειδικότερη το καθένα αποστολή αλλά και με τις αναγκαίες επικαλύψεις.

Λένα Χατζηβασιλείου

Συντονισμός γραφείων : Λένα Χατζηβασιλείου

Οικονομολόγος. Εργάζεται στην ΕΕΠΦ από το 2009. Είναι υπεύθυνη του συντονισμού των γραφείων και της οργάνωσης της γραμματείας. Τηρεί επίσης τα στοιχεία του Λογιστηρίου υπό την εποπτεία του εξωτερικού συνεργάτη μας.

Δαρεία Βουρδουμπά

Συντονισμός προγραμμάτων: Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά

Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανογράφος. Συντονίζει το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Γραμματεία Γαλάζιων Σημαιών: Θοδωρής Κακαρνιάς

Διαχειρίζεται τη γραμματεία του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».

Χριστίνα Θεοδωρίκα

Συντονισμός Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Χριστίνα Θεοδωρίκα

Περιβαλλοντολόγος - Ωκεανογράφος. Είναι υπεύθυνη συντονισμού των διεθνών και εθνικών εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ε. « Οικολογικά Σχολεία » , »Μαθαίνω για τα Δάση»,  «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

Βικτώρια Ζώινα

Υπεύθυνη Eξεύρεσης Πόρων: Βικτώρια Ζώινα

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Greenwich σε International Business (Bachelor of Αrts with Honour), με ειδίκευση στο Διεθνές Marketing. Πολυετής εμπειρία στις Δημόσιες Σχέσεις, την Επικοινωνία & το Στοχευμένο Marketing. Συμμετοχή στην διοργάνωση διεθνών εκθέσεων για την προώθηση του τουρισμού. Δραστηριότητα ανάπτυξης δικτύων πωλήσεων & χορηγικές καμπάνιες, σε εθνικό & διεθνές επίπεδο. Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Χρήστος Γεωργιάδης

Πρόγραμμα LIFE+:  Χρήστος Γεωργιάδης

Γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στην "Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών". Έχει την ευθύνη διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE plus «For Open Forests» για την Οίτη και το Καλλίδρομο, του οποίου συντονιστής είναι η ΕΕΠΦ, με τη συνεργασία αρμοδίων κρατικών φορέων και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Μίλτος Γκλέτσος

Συντονισμός Δράσεων Φύσης: Μίλτος Γκλέτσος

Περιβαλλοντολόγος MSc και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, εργάζεται στην ΕΕΠΦ από το 2015. Συντονίζει τις δράσεις προστασίας της φύσης, συμμετέχει στην υλοποίηση των έργων LIFE “For Open Forests” για Οίτη-Καλλίδρομο και “Natura Themis” για το περιβαλλοντικό δίκαιο, και του έργου “ICON” για προστασία χλωρίδας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σταματίνα Συρίγου

Γραμματεία Green Key: Ματούλα Συρίγου

Πτυχιούχος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας. Διαχειρίζεται τη γραμματεία του προγράμματος Green Key.

Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Θεοδώρα Πολυζωίδου

Σπούδασε και εργάστηκε ως νηπιαγωγός. Είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό «Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Εργάζεται ως υπεύθυνη συντονισμού των διεθνών και εθνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εταιρίας : «Οικολογικά Σχολεία», «Μαθαίνω για τα Δάση», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον» «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου».

Green Key: Θεοδόσης Λειβαθηνός

Είναι υπεύθυνος προβολής και προώθησης του διεθνούς προγράμματος «Green Key». Σύμβουλος τουριστικών καταλυμάτων σε θέματα εφαρμογής του προγράμματος Green Key.

Γαλάζια Σημαία: Οδυσσέας Τσαντεκίδης

Πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με την γραμματεία του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Ελένη Ντέκα

Γραμματεία ΕΕΠΦ: Ελένη Ντέκα

Περιβαλλοντολόγος. Διαχειρίζεται την γραμματεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Green Key: Νικόλας Λειβαθηνός

Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Είναι υπεύθυνος προβολής και προώθησης του διεθνούς προγράμματος «Green Key». Σύμβουλος τουριστικών καταλυμάτων σε θέματα εφαρμογής του προγράμματος Green Key.

Οι εθελοντές που βρίσκονται συνέχεια δίπλα μας, οι άνθρωποί μας

Αλίκη Βαβούρη

Το ταξίδι της στην Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης ξεκίνησε στο τέλος του 1991, όταν  ανέλαβε την οργάνωση της λειτουργίας του προγράμματος ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ.  Πολλές οι δυσκολίες, αμέτρητες  οι ώρες εργασίας, αλλά μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση από όλα αυτά τα σημαντικά που γίνονταν. Δεν θα ξεχάσει  την συνάντηση  που έγινε το 1994 με πρωτοβουλία του Πέτρου Μπρούσαλη και την δημιουργία Εκπαιδευτικών ομάδων που ήταν απαραίτητες για να ετοιμάσουν το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό...

 

Υπεύθυνη Εκδρομών ΕΕΠΦ: Μαριάνα Δεδάκη

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως ηθοποιός, διαφημίστρια και σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Μετά τη συνταξιοδότησή της, ως εθελόντρια στο «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων» και στην «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Από το 2012 διοργανώνει εκδρομές της ΕΕΠΦ στην ελληνική φύση ως μέλος της Επιτροπής Εκδρομών και Εκδηλώσεων.

Νατάσα Αντωνοπούλου

Σπούδασε στην Κύπρο, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στους τομείς της διασφάλισης ποιότητας ως επιθεωρητής, διαχείρισης αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτησης πελατών και σε θέματα ‘e-commerce’. Εργάστηκε επί σειρά ετών αρχικά σαν στέλεχος και στην συνέχεια σαν Γενική Διευθύντρια σε μεγάλες Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας (Ξεν/χεία MIDAS του Ομίλου επιχειρήσεων Plotin, Esperia Palace- Aθήνα, Roda  Beach-Κέρκυρα...

Γεωργία Κοτσιφάκη

Η γνωριμία της με την Εταιρία έγινε μέσα από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Η αγάπη της για την θάλασσα την έκανε να ασχοληθεί ως εθελόντρια για περίπου 20 χρόνια. Η ενασχόλησή της αυτή της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες της Εταιρίας, με τα οποία έχει ασχοληθεί πολύ. Συνεχίζει με όρεξη να συμμετέχει όπου χρειάζεται.

Χριστίνα Αντωνιάδου

Εργάσθηκε επί 45 χρόνια σε μεγάλες ξένες εταιρείες και οργανισμούς, κυρίως ως γραμματέας διοικητικού συμβουλίου και διευθύντρια γραφείου ανώτατων αξιωματούχων. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, εντελώς συμπτωματικά, γνώρισε την ΕΕΠΦ μέσω φίλων και γνωστών που την γνώριζαν και είχαν δραστηριοποιηθεί σ’αυτήν. Άρπαξε την ευκαιρία και κατέστησε τον εαυτό της διαθέσιμο, καταρχήν για καθαρά «ιδιοτελείς» σκοπούς, την κάλυψη δηλαδή του ελεύθερου χρόνου της...

κατηγορία: